#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

21—25
august 2019

DANCE WORKSHOPS

>

CREATIVE WORKSHOP

DOE DE DANSDRAMATURGIE II – Katalin Trencsényi

“Dramaturgie is voor mij: leren omgaan met complexiteit”, schreef de gerenommeerde Vlaamse dramaturge en theoreticus Marianne Van Kerkhoven. Wanneer de repetitieruimte een plaats wordt voor gemeenschappelijk onderzoek, is het essentieel dat er een gedeelde dramaturgische taal is. Hoe ontwikkel je die taal? En welke dramaturgische hulpmiddelen kunnen daar nuttig bij zijn? Op beide dagen worden fysieke momenten afgewisseld met groepsdiscussies en uitwisseling van ervaring. Er zal veel ruimte zijn om in te gaan op de vragen die hebt over je eigen werk en werkprocessen.
Laat je zeker niet afschrikken door de – soms nogal beladen – term ‘dramaturgie’.  Katalin is ervan overtuigd dat elke maker dramaturgisch denkt, soms zonder het te beseffen. Ze wil hen hiervan bewust maken en hen extra tools aanreiken: hoe geef je een voorstelling vorm? Hoe leg je de link tussen bepaalde scènes? … Katalin vertrekt vanuit de deelnemers en werkt dus op maat van de groep.

Praktische bijdrages en feedback zijn welkom!

Deze workshop is ideaal voor dansers en choreografen, maar ook voor studenten en wetenschappers die hun begrip van dramaturgisch denken willen verdiepen.

Belangrijk: Je krijgt op voorhand een (kleine) opdracht om thuis voor te bereiden. Schrijf je dus zeker op tijd in!

Katalin Trencsényi is een in Londen gevestigde dramaturg, onderzoeker en docent aan de Koninklijke Academie voor Dramatische Kunst (RADA). Ze is de auteur van Dramaturgy in the Making. A User’s Guide for Theatre Practitioners (Bloomsbury Methuen Drama, 2015), mederedactrice van New Dramaturgy: International Perspectives on Theory and Practice (Bloomsbury Methuen Drama, 2014), en redactrice van Bandoneon: Working with Pina Bausch (Oberon Books, 2016).

Deze workshop bestaat uit twee sessies van twee uur. Op vrijdag 24/08 vindt er ook workshop dansdramaturgie plaats. De inhoud van beide workshops sluit op elkaar aan, maar je kan ze ook afzonderlijk volgen.
Programma op vrijdag: je leert wat dans- en bewegingsdramaturgie precies inhoudt. Je gaat op zoek naar een taal om bewegingen te omschrijven. Zo krijg je handvaten om een choreografie te maken en bewegingen aan elkaar te verbinden.
Programma op zaterdag: in de tweede workshop focussen we op de verschillende stadia van het creatieve proces en leer je hoe je op een betekenisvolle manier kan samenwerken met de verschillende betrokkenen.

Foto: Lilla Khoór

Wanneer
Zat 25/08 11:00-13:00
Zat 25/08 14:00-16:00

Taal: en

Prijs (standaardtarief): € 50
Prijs (reductietarief, ledentarief): € 40


Inschrijven