#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

21—25
august 2019

DANCE WORKSHOPS

>

CREATIVE WORKSHOP

What do you see if you turn your head? – Andrea Keiz

Wat zie je als je je hoofd draait?

Andrea Keiz gebruikt perceptie als een bron voor bewegingsimprovisatie. Het is een actief proces dat ons leidt tot fysieke keuzes in dans en in de beeldproductie in het dansveld. In deze workshop vertrekken we vanuit het lichaam en denken na over hoe we waarnemen. Op die manier ontwikkelen we een speelse reis door een landschap vol bekende en nieuwe bewegingen. Het gebruik van een kader (bijvoorbeeld: een camera) ondersteunt onze reis. ‘S Ochtends gaan we op weg om de zintuigen wakker te maken. ‘S Middags richten we ons op het vertalen van sensorische ervaringen naar beeld (e) inatie. Er is geen eerdere ervaring met het maken van video’s vereist.

Andrea Keiz (DE) geeft les in dansimprovisatie. Sinds 2000 legt ze als freelancekunstenares podium- en performancekunst vast op video. Ze filmt en monteert. In Duitsland adviseert ze studenten van diverse dansopleidingen op het vlak van camerawerk, documenteren en archiveren. Ze geeft ook workshops in video/dans en waarneming.

Als je hieraan deelneemt, is de workshop ‘And: Action!’ van Andrea Keiz of de workshop van Sten Rudstrøm ook iets voor jou.

Wanneer
Vrij 23/08 11:00-13:00
Vrij 23/08 14:00-16:00

Taal: en

Prijs (standaardtarief): € 50
Prijs (reductietarief): € 40


Inschrijven
  • camera als verlengstuk van het lichaam
  • compositie
  • improvisatie
  • vertaling
  • waarneming