#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

19—23
august 2020

DANCE WORKSHOPS

>

VOLZET

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Geannuleerd – Ingo Reulecke – Common Ground, Dance and Music

Vierdaags Creatietraject

We hebben beslist deze workshop te annuleren. Omwille van de coronamaatregelen zouden we dit intensieve creatieproces niet kunnen laten doorgaan zoals wij en de docent, Ingo Reulecke, het voor ogen hadden. Had je interesse in dit creatieproces? Check dan zekerEmbodying your content – Wat helpt er jou om echt aanwezig te zijn?‘ van Sten Rudstrøm en ‘Moved by voice‘ van Joris Camelin.

Volg deze vierdaagse intensieve workshop met live muzikanten. Voor wie echt out of the (tool)box wil gaan! Bij improvisatie is het essentieel om je bewust te zijn van jezelf, van de beweging van je partner(s) en van de muziek. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om jezelf niet te verliezen in het proces. Deze workshop biedt handvatten om de juiste balans te vinden tussen je individuele kwaliteiten en tegelijkertijd de relatie met de andere dansers en muzikanten te ontwikkelen.

Centraal in deze workshop staat de relatie tussen muziek en geluid, dans en beweging, improvisatie en real time compositie, maar vooral: het perfecte evenwicht tussen al die elementen. Dat betekent dat noch de muziek, noch de dans het voortouw neemt, en dat geen van beide bijkomstig is bij de ander, de twee zijn evenwaardig. Ingo Reulecke biedt je een breed scala aan oefeningen die je bewegingen en performance helpen vormgeven. Na 4 dagen van deze intensieve training heb je verschillende manieren onder de knie waarop je het huidige momentum kan omzetten in een alternatieve artistieke vorm.

Samen met Ingo werk je toe naar een kort toonmoment op 22/08. Na een opleiding in de hedendaagse dans studeerde prof. Ingo Reulecke choreografie aan de Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch in Berlijn, waar hij later terugkeerde als directeur van de dansafdeling (2006-2012). Zijn choreografieën werden met talrijke prijzen bekroond en hij werd op verschillende festivals uitgenodigd. De productie Eklipse maakte bijvoorbeeld deel uit van het Duitse Dansplatform in 1998 in München en van de internationale choreografiewedstrijd in Bagnolet (Frankrijk).

Wanneer
Woe 19/08
Vrij 21/08
Do 20/08
Zat 22/08

Taal: en

Prijs (standaardtarief): € 200
Prijs (reductietarief): € 160


Inschrijven
Ingo Reulecke
  • Toegankelijk voor iedereen