#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

19—23
august 2020

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Jurij Konjar – Contact improvisation and partnering

Techniek, anders benaderd

Contactimprovisatie en partnering

De Sloveense danser en choreograaf Jurij Konjar ziet contactimprovisatie als het opbouwen van relaties. Hoe kan je zo’n relatie aangaan? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf daarbij niet verliest? Hoe kan je de reactie van je danspartner aanvoelen en gebruiken? Hoe kan je samen improviseren en beweging ontwikkelen?

Naast contactimprovisatie richt de workshop zich ook op het wakker maken en activeren van elk deel van het lichaam. Op die manier kan je hele lichaam actief deelnemen en je te ondersteunen tijdens het dansen. Wat heeft dit te maken met partnering, zou je je kunnen afvragen? Voor Jurij is het belangrijk om eerst met jezelf te kunnen partneren en je eigen capaciteiten en behoeften te herkennen. Want pas dan kan je ook met iemand anders gaan samenwerken.

Jurij Konjar studeerde aan PARTS in Brussel en ging daarna dansen bij Les Ballets C de la B. Hij werkte met en voor gerenommeerde choreografen als Maja Delak, Janez Janša en Boris Charmatz. In 2007 liep Jurij een hoofdblessure op, waardoor zijn focus verschoof naar de mogelijkheden die een moment in zich draagt. Sindsdien is zijn toneelwerk meer gericht op improvisatie. Hij werkte samen met de experimentele danser en choreograaf Steve Paxton in de voorstellingen Bound (1982), Flat (1964) en Quicksand (2016). In 2014 lanceerde Jurij Habitat, een nomadische werkruimte voor procesgerichte praktijken.

Wanneer
Do 20/08
Vrij 21/08

Taal: en

Prijs (standaardtarief): € 100
Prijs (reductietarief): € 80


Inschrijven
Jurji Konjar
  • Toegankelijk voor iedereen