#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

19—23
august 2020

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Femke Gyselinck – Discourse of a moving body

Improvisatie

Het verhaal van een beweging

Hoe kan een bewegend lichaam ‘spreken’? Hoe kan muzikaliteit zich manifesteren in bewegingen? Hoe kunnen we verschillende gradaties van expressiviteit bereiken in elk individueel lichaam? Deze inspirerende workshop van de Belgische danser en choreograaf Femke Gyselinck bestaat uit twee delen. Eerst gaan we via eenvoudige improvisatie-oefeningen verschillende kwaliteiten en dynamieken onderzoeken. Zo komt iedereen tot een individuele manier van bewegen. Het tweede deel van de workshop focust op het ‘schrijven’ van bewegingen. Dit doen we door de lyrics van één song om te zetten naar beweging.

Na haar studies aan P.A.R.T.S. in 2006 werkte Femke Gyselinck als freelance danser met o.a. Eleanor Bauer, Andros Zins-Browne, Esther Venrooy. Negen jaar lang werkte ze als artistiek assistent van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Momenteel is ze als docente verbonden aan KASK School of Arts in Gent. In haar eigen werk zoekt ze naar een danstaal die nauw verweven is met tekst en muziek die een boude performativiteit combineert met een fijne vorm van expressiviteit. In 2018 maakte ze een voorstelling met haar broer en muzikant Lander (Flamer) en met Romina Lischka & het Hathor Consort. Dit jaar ging Moving Ballads, haar voorstelling rond Joni Mitchell, in première en zal ze de opera Faust choreograferen.

Wanneer
Vrij 21/08

Taal: en, nl

Prijs (standaardtarief): € 50
Prijs (reductietarief): € 40


Inschrijven
  • Toegankelijk voor iedereen