#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

18—22
august 2021

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Kossi Sebastien Aholou-Wokawui – Contemporary Afro-African Dance

Verken stedelijke en etnische territoria

“Le Serpent de Vie”: Hedendaagse Afro-Afrikaanse dans

Traditionele dansen uit West-Afrika, Caribische dans uit Haïti en Cuba, met een creatieve invalshoek, dat zijn de ingrediënten van de Afro-Afrikaanse techniek van Kossi Sebastien Aholou-Wokawui, danser en docent uit Togo. Tijdens zijn workshop dans je vloeiend, met een vrij lichaam en een open geest. Deze techniek is vooral gericht op ‘aarden’, ademen en de beweeglijkheid van de wervelkolom, in een voortdurende dialoog met de kosmos en de natuur. De kernelementen van Afrikaanse dans komen uiteraard aan bod, zoals energie, ritme, geaarde bewegingen en extase, maar daarnaast gaat er ook veel aandacht naar improvisatie en muzikale begeleiding.

Kossi Sebastien Aholou-Wokawui groeide op in Togo. Hij leerde zowel traditionele en hedendaagse Afrikaanse dans, als moderne dans en jazz bij verschillende ensembles. Hij trainde bij Stephanie Thiersch en aan de École des Sables (Senegal), en werkte als workshopleider bij het Théâtre National d’Haïti. Hij sloot zich in 2012 aan bij het Duitse Steptext Dance Project en danste in tal van internationale producties. In 2018 choreografeerde hij een dansduet met Tomas Bünger, dat werd opgevoerd van Dhaka (Bangladesh), tot Lomé (Togo) en Bremen (Duitsland). In 2019 trad hij toe tot het gezelschap Of Curious Nature (Duitsland). Als docent organiseert hij Afro-transculturele danstheaterprojecten voor jongeren.

 

Wanneer
Zat 21/08
Zon 22/08

Taal: en, fr

Prijs (standaardtarief): € 110
Early bird Prijs (standaardtarief): € 96
Prijs (reductietarief): € 90
Early bird Prijs (reductietarief): € 80


Inschrijven
  • Fysiek uitdagend
Kossi Sebastien Aholou-Wokawui