#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

18—22
august 2021

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Marco Bendoni Nartak – A dance step through the ages

Andere stemmen, andere bewegingen

Dans door de eeuwen heen: van Renaissance en Barok tot Qigong

Oost en West ontmoeten elkaar in deze workshop. De Italiaanse en Franse hoven tijdens de Renaissance en Barok vormen de bakermat van heel wat klassieke en moderne passen. Aan de hand van deze adellijke dansen leer je hoe je zowel jouw sierlijkheid als jouw kracht kan etaleren. We grijpen terug naar enkele belangrijke elementen uit deze oude dansstijlen zoals ritme, geheugen, ruimte, lichtheid, coördinatie en expressie, but not as you know it: we combineren deze Westerse klassiekers met QiGong, een Oosterse leer over lichamelijke en geestelijke gezondheid. De vloeiende en bewuste bewegingen van QiGong doen de energie circuleren doorheen je hele lijf. Zo kan je emotionele, intellectuele en fysieke spanningen loslaten en harmonie terugvinden.

Marco Bendoni Nartak was al 26 jaar oud toen hij besloot het leven op kantoor achter zich te laten om zijn echte passie na te jagen: dansen. In 1987 zag Martha Graham Marco een van haar eigen choreografieën uitvoeren en ze besloot prompt om hem een beurs te geven zodat hij bij haar gezelschap kon studeren. Als hedendaagse danser werkte hij met Philippe Decouflé (Parijs), Vicente Sáez (Valencia), Simona Bucci (Firenze) en Luciano Padovani (Vicenza). Daarnaast verdiepte hij zich ook in de Commedia dell’Arte. Onder zijn leiding voert het gezelschap Il Ballarino al meer dan 20 jaar antieke dansen op, van Reinassance tot Barok. Tijdens zijn lange reizen en studies raakte hij vertrouwd met verschillende meditatie- en danstechnieken: Tai Chi, Qigong, Derwisj Yoga, Reiki en Gurdjieff Sacred Dances.

Wanneer
Vrij 20/08
Zat 21/08

Taal: en

Prijs (standaardtarief): € 110
Early bird Prijs (standaardtarief): € 96
Prijs (reductietarief): € 90
Early bird Prijs (reductietarief): € 80


Inschrijven
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Uitdagend memoriseren van bewegingen
Marco Nartak