#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

19—23
august 2020

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Stijn Dickel – Play it by ear

Muziek en dans

Hoe luisteren mensen? Hoe tasten ze een ruimte niet alleen fysiek, maar ook op een auditieve manier af? En op welke manier heeft dat een invloed op hoe ze in die ruimte bewegen? De workshop Play it by ear bestaat uit een reeks intuïtieve oefeningen rond luisteren en beweging. Want actief luisteren is niet iets dat we enkel doen met onze oren, ons hele lichaam resoneert mee.

Tijdens deze masterclass exploreren we de kracht, de mogelijkheden en de grenzen van het luisteren met je lichaam. Via oefeningen als ‘een luisterimprovisatie’ en ‘compositorisch luisteren’ ontdekken we hoe ons lichaam geluid reflecteert, filtert en absorbeert. Uitgerust met een microfoon wordt het zelfs een instrument waarmee je kan componeren.

Stijn Dickel werkte na zijn studies filosofie en mixed media als muzikant-performer samen met Jan Fabre. Verder componeerde hij verschillende geluidscomposities voor dans, theater, circus en documentaire. Hij is artistiek leider en luisterkunstenaar bij aifoon vzw, een kunstorganisatie die via participatieve projecten en producties o.a. de relaties onderzoekt tussen luisteren en beweging / bewogenheid.

Wanneer
Do 20/08
Vrij 21/08

Taal: en, nl

Prijs (standaardtarief): € 100
Prijs (reductietarief): € 80


Inschrijven
Stijn Dickel
  • Toegankelijk voor iedereen