#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

18—22
august 2021

DANCE WORKSHOPS

>

Workshops per thema

Voor deze vijfde editie stelde Samir Calixto het programma samen. Hij werkte vanuit een thematische opbouw, net zoals vorig jaar: zo kan je zes lijnen terugvinden in het programma. Volg alle workshops uit één thematische lijn of mix & match!

1 Over de hedendaagse beweging

Deze module mikt op iedereen die interesse heeft in het dynamische, fysieke werk dat zo typisch is voor hedendaagse dans, maar toegankelijk is voor alle dansdisciplines. Ontdek de stijl van toonaangevende docenten en choreografen en leer allerlei tools kennen, terwijl je actief en uitbundig beweegt. Ervaring of niveau doen er niet toe, openheid en nieuwsgierigheid des te meer!

Workshops:
Jiří Pokorný – Contemporary Composition & Improvisation
Milan Tomášik – Happy feet / playful presence
Manfredi Perego – A transformative landscape

2. Andere stemmen, andere bewegingen

Beweging gaat om veel meer dan enkel het fysieke aspect. In deze workshops word je uitgenodigd om unieke werkvormen te verkennen en te experimenteren met elementen als je stem en ademhaling. Je wordt je ervan bewust dat ons lichaam een totaalinstrument is, waarin onze verschillende zintuigen samenkomen.

Workshops:
Joris Camelin – Moved by voice
Marco Bendoni Nartak – A dance step through the ages
Quentin Roger – The colors and dynamics of your breath in movement

3. Verken stedelijke en etnische territoria

De kracht van ritme en van dans zijn nauw met elkaar verweven. In deze module ga je aan de slag met elementen van krachtige dansstijlen die ofwel in onze straten ofwel in verre oorden zijn ontstaan, maar die nu brede belangstelling wekken bij dansliefhebbers over de hele wereld. Van urban tot Afrikaanse stijlen, ritme is de sleutel!

Workshops:
Sheyda Darab – Urban theatre
Junadry Leocaria – Make your own Waacking-style
Kossi Sebastien Aholou-Wokawui – Contemporary Afro-African Dance

4. Prikkelende pedagogische tools

Ook als docent is het essentieel om af en toe je artistieke gereedschapskist wat bij te spijkeren. De workshops van deze module richten zich tot iedereen die zijn horizon wil verruimen over hoe te bewegen, te leren, te onderwijzen en te inspireren. Deel jouw passie voor dans met andere dansliefhebbers en laat je inspireren door enkele van de meest ervaren en begaafde lesgevers in hun vakgebied.

Workshops:
Irena Jeričević – From Basic to Advanced Through Pilates Control
Louise Frankenhuis – Modern Dance Toolbox: a Human Journey
Joan van der Mast – Laban Movement Analysis and dance creation

5. Inspiratie en inclusie

Dans is een kunst van oneindige mogelijkheden, en het omarmen van allerlei soorten mensen en ervaringen is wat haar vlam levend houdt. Deze module geeft ruimte aan iedereen die ervaringen wil en kan uitwisselen met mensen wiens lichaam en levensverhaal misschien obstakels hebben gekend, maar die niettemin een overvloed aan verrijkende inzichten hebben om te delen.

Workshops:
Andrew Greenwood – Switch2Move Method: A new gateway towards mental & physical conditioning
Tim Casson – Inclusive dance with Candoco Dance Company

6. Dompel je onder in een creatieproces

De naam zegt het al: deze speciale module neemt je mee langs het pad van een creatieproces. Die intensieve en verrijkende reis maken we aan de hand van het unieke werk van de Siciliaanse Compagnia Zappalà Danza en hun Movimento Democratico: een visie op dans waarbij het fysieke en menselijke potentieel wordt ingezet als een instrument voor persoonlijke en sociale transformatie.

Creatieproces:
Compagnia Zappalà Danza – MoDem / Movimento Democratico