EDITIE 2018

De data voor de tweede editie zijn bekend! Out of the Toolbox staat gepland van 22 t.e.m. 26 augustus 2018, in De Expeditie (Gent). Save the date! Het programma wordt bekend gemaakt in april.

Dansworkshopfestival Out of the Toolbox reikt lesgevers methodes, inspiratie en zelfvertrouwen aan om creatief aan de slag te gaan voor én met je dansers. Durf je gekende technieken binnenstebuiten te keren en sta erna vernieuwd voor de klas!

Ook voor makers en dansers met zin voor creatie heeft Out of the Toolbox veel in petto: naast de didactische hebben we een heleboel creatieve modules. Krijg tools voor choreografisch materiaal, verrijk je bewegingstaal …

VOOR WIE?

Heb je zin in iets anders? Ons grote aanbod aan modules en workshops is toegankelijk voor iedereen die (actief) met dans bezig is. Elke dansdiscipline, leeftijd, achtergrond … WELKOM. We verwelkomen meer dan 15 lesgevers & choreografen uit binnen- en buitenland van verschillende achtergronden en stijlen. Ze kijken ernaar uit om met jou samen te werken en verwachten een groep van diverse leeftijd en danservaring. Twijfel dus niet of je er wel bij past. Er is voor elk wat wils.

STEL JE EIGEN PROGRAMMA SAMEN

Wil je het volledige festival meemaken, verschillende dagen eruit pikken of gewoon enkele interessante workshops volgen? Het kan allemaal!
Maak zelf je dag- of festivalprogramma.

In de OCHTEND kan je kiezen tussen:

  • Verkwikkende yoga ‘Don’t be moody, shake your booty’ met Mariam
  • ‘Lijf en Leed’ bij dansspecialisten en kinesisten Bjorn en Sam

In de NAMIDDAG heb je de keuze uit:

  • Verscheidene didactische modules, waar je samen nieuwe manieren zoekt om aan de slag te gaan met het talent van je klas
  • Creatieve modules waarin je je verdiept in composities, jouw bewegings­vocabularium uitbreidt of stijloverschrijdend leert werken
  • Een heleboel workshops waarin je proeft van de meest gekke danscombinaties, stijlen en methodes

Bij een module volg je verschillende sessies gedurende meerdere dagen, bij dezelfde lesgever. Dit in tegenstelling tot een workshop, waarbij je gedurende 2 uur intensief aan de slag gaat.

’S AVONDS kan je blijven plakken in onze cocktailbar VELCRO, mee eten, sfeer maken.