Wild cards

Danspunt deelt voor Out of the Toolbox 10 wildcards uit aan dansers/docenten/choreografen (amateur of (semi-)professioneel) die nog niet eerder de kans kregen om aan een dergelijk festival te participeren, maar voor wie deelname een echte meerwaarde kan bieden. De wildcards worden uitgedeeld op basis van motivatie én return – niet op cv of technisch dansniveau.

Met de internationale wildcards willen we ons netwerk van internationale dansopleidingen, producenten, huizen en festivals inhoudelijk versterken. Deze partners gidsen ons ook in het selecteren van de deelnemers. De wildcards die we in Vlaanderen en Brussel uitdelen, richten we in het bijzonder op kandidaten met roots uit andere disciplines (circus, bewegingstheater of nog meer out of the box).

Wie een wildcard krijgt, mag gratis deelnemen aan het festival, krijgt logies en maaltijden. In ruil delen de wildcards hun eigen praktijk of theorie met de andere deelnemers, zo ontstaat een internationale uitwisseling van skills en vaardigheden.

 

Samenwerking Refu Interim

Danspunt werkt op structurele basis samen met Refu Interim, dat nieuwkomers helpt bij hun sociale en professionele integratie door hen vrijwilligerswerk te bieden in de culturele en sociale sector. Net als vorig jaar zullen heel wat vrijwilligers van Refu Interim aan de slag gaan op Out of the Toolbox: aan het onthaal, achter de bar en in de keuken. 

Samenwerking Fonds Vrijetijdsparticipatie

Daarnaast werkt Danspunt voor Out of the Toolbox samen met het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Mensen in armoede kunnen zich via hen inschrijven en betalen dan slechts 20%. Danspunt komt tussen voor 40%, net zoals het Fonds. Het Fonds betaalt ook 60%  van de vervoerskosten.