#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

23—27
august 2023

DANCE WORKSHOPS

Afgelopen editie van Out of the Toolbox werd gecureerd door Los Informalls.

Een warm welkom van de curatoren Los Informalls

Zoals elk jaar nodigde Danspunt een curator uit om het programma van het festival samen te stellen.

Dit jaar kozen we voor Los Informalls, niet alleen omdat hun workshop op de editie van 2022 zo in de smaak viel, maar ook omdat we ons helemaal kunnen vinden in hun credo: “als iedereen meer zou dansen, zou de wereld een betere plek zijn”.

Los Informalls is het creatieve geesteskind van Luis García en Pere Joseph die zich naar eigen zeggen bewegen tussen dans, theater en het onbekende. Ze creëren werk dat toegankelijk en gevoelig is, maar waaruit ook heel veel humor en sociaal engagement spreekt.

Het zijn twee professionele improvisatoren, veelzijdig als een Zwitserse zakmes, die graag spelen met de grenzen van sociale conventies en van wat politiek correct is.

 

Een brief van Los Informalls

“Als kunstenaars zien wij het als een fundamentele pijler om ons los te schudden van de omgeving waarin we ons bevinden, zowel binnen als buiten de studio. Die insteek ligt ook aan de basis van het programma dat we voor jou samenstelden: we willen de stad Gent op z’n grondvesten doen daveren en de deelnemers een totaalervaring bezorgen die al hun creatieve instincten prikkelt.

Om dat te doen, hebben we een breed scala aan professionals uitgenodigd die ons heel erg hebben geïnspireerd in het traject dat we hebben afgelegd. Mensen die we kenden en mensen die we niet kenden, opkomende dansers en artiesten die al bezig waren met dans lang vóór wij geboren waren.

Het resultaat is een mix van artistieke visies die variëren van de puurste dans tot de gekste performances en de vetste improvisaties, toegankelijk en waardevol voor iedereen, ongeacht je achtergrond.

Het was een grote uitdaging en een enorme verantwoordelijkheid om te kiezen wie we zouden uitnodigen, maar we geloven dat deze editie van Out of the Toolbox een echte bom zal zijn voor de hersenen en de lichamen van de deelnemers.

Samen vertegenwoordigen alle gasten de verschillende pijlers waarop wij ons als artiesten baseren. Dus als je zin hebt om in bad vol inspiratie te duiken, aarzel dan niet
om met ons mee te komen dansen. Laat je schroom en vooroordelen thuis: wij garanderen je plezier, zweet en veel dans in de zuiverste Los Informalls-stijl!”

Het allerbeste en tot dans! Luis en Pere
Los Informalls