VOLZET

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Groove it till u move it – Aina Lanas

Exploreer je lichaam volgens de principes van urban dance, clubbing, hiphop en waacking*. Deze stijlen vragen niet alleen een complexe coördinatie, veel muzikaliteit, dissociatie en ritme, maar omvatten ook diepere concepten zoals zelfexpressie, identiteit, karakter, verhalen vertellen met je lichaam. Al die elementen komen in eender welke dansstijl van pas om je performance en je presence extra krachtig te maken. Dus bounce op die beats en ga op zoek naar je innerlijke groove!

De workshop is heel open van structuur en bouwt langzaam op in verschillende onderdelen. Er is tijd en ruimte voor technische oefeningen, contextualisering, improvisatie en zelfexploratie. Je leert de basisprincipes van urban dansstijlen toe te passen op je eigen bewegingstaal en manier van componeren.

Danser, choreograaf en bewegingsregisseur Aina Lanas volgde opleidingen in zowel klassieke dans, urban als hedendaagse dans, en dat in Spanje, de VS, Japan en Senegal. Haar interesses gaan vooral naar improvisatie, choreografie en het creëren van beelden. Ze heeft gewerkt als performer en co-creator bij gezelschappen als Kulbik, Cirque du Soleil en In Motus. Daarnaast regisseert ze haar eigen gezelschap Cia Aina Lanas en creëert ze dansvideo’s. Haar laatste project Desasosiego werd gelauwerd met drie prijzen op het Homescreen Festival in San Diego: Beste Choreografie, Beste Korte Film en Grand Award. Ze doceert aan het Institut del Teatre en werkt in de muziek-, tv- en reclamewereld als danser en bewegingsregisseur. 

Waacking is een vorm van streetdance die ten tijde van de disco ontstond in de LGBTQ-clubs van Los Angeles. Typisch zijn de roterende armbewegingen en de nadruk op emoties en expressiviteit.
Foto: ©Claudia Herran

Wanneer
Woe 21/08
Do 22/08

Taal: en


schrijf je in op de wachtlijst