Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Poetic anatomy – Elena Córdoba

De anatomie deelt ons lichaam op in verschillende onderdelen om zo de totale structuur te kunnen doorgronden. Ook Elena Córdoba is haar aandacht gaan verdelen over kleine zones van het lichaam in een poging om het onmogelijke toch mogelijk te maken: ons innerlijke laten doorschemeren in onze beweging. Ze gaat op zoek naar datgene wat het lichaam aan het leven verankert, datgene wat het lichaam maakt tot wie we zijn.

Deze workshop is eigenlijk een vorm van innerlijke dissectie: vertrekkend vanuit de beweging proberen we een beter inzicht te krijgen in de verschillende gedaanten en functies van ons lichaam. Beeld je even in dat we vertrekken vanuit de waarneming van de spieren van onze armen, van onze keel of oogleden. Elk van die structuren staat voor een ander soort gevoeligheid, en dus voor een ander soort actie. In deze workshop luisteren we naar de verschillende delen van ons lichaam – één voor één – om ze te laten zijn, om ze toe te laten ons in beweging te brengen.

Elena Córdoba is danseres en choreografe. In haar oeuvre vertrekt ze vanuit een gedetailleerde observatie van het lichaam. Zij ziet zintuiglijkheid als een vorm van kennis, en dansen als een veruitwendiging daarvan. In 2008 is ze van start gegaan met Anatomía poética, een cyclus bestaande uit werken en studies rond het innerlijke van het menselijk lichaam. Op dit moment richt ze zich op de relatie tussen het lichaam en de natuur in het kader van Ficciones Botánicas, een studie- en creatieproject rond de wereld van de planten en de choreografische wetten die daarin een rol spelen.

Wanneer
Woe 21/08
Do 22/08

Taal: en


Inschrijven