Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Si los martes fueran viernes – “How do you know you are not improvising?“

Stel je voor dat we een fantastische voorstelling in elkaar zouden kunnen boksen zonder ook maar één keer te repeteren. Stel je voor dat een heleboel verschillende lichamen – allemaal totaal anders qua leeftijd, vorm, geslacht, cultuur, achtergrond – samen een prachtig stuk zouden kunnen creëren zonder elkaar te kennen. Stel je voor dat niet alleen het spel, maar ook het licht, het geluid, de kostuums en de rekwisieten geïmproviseerd zouden zijn. En stel je voor dat al deze elementen zouden praten tegen en met de lichamen van zowel de performers als van het publiek … Wat een prachtige manier zou dat zijn om de tijden waarin we leven te vieren!

Deze vierdaagse workshop met toonmoment op zaterdagavond, is een groot creatielab, met ruimte voor experiment en voor diepgaande studie van de huidige tijden op het toneel. De focus ligt op de analyse van directe compositie. De trainers van Si Los Martes Fueran Viernes zorgen ervoor dat iedereen de rijkdom en de emanciperende kracht kan voelen van creatie in het moment. Voor hen is op het podium staan niet enkel iets voor professionele performers, maar voor iedereen.

Si Los Martes Fueran Viernes (Als dinsdagen vrijdagen waren) is een huis van improvisatie, een ruimte waar via instant compositie podiumvoorstellingen worden gemaakt. Het platform ontstond in oktober 2018 in Barcelona met als doel een community te verzamelen rond de studie en praktijk van instant compositie. Meer dan 150 kunstenaars uit verschillende landen hebben er gewerkt en deelgenomen aan hun producties. Si Los Martes Fueran Viernes wordt mede geleid door Valentina Azzati en Milagros García Salgueiro.

Wanneer
Woe 21/08
Do 22/08
Vrij 23/08
Zat 24/08

Taal: en


Inschrijven