Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

The body in space – Janyce Michellod

“Zij die horen en luisteren”, dat is de betekenis van het woord “lastalaïca” in de taal van de elfen. Het is meteen ook de naam die Janyce Michellod gaf aan de unieke methodologie die ze ontwikkelde om aan improvisatie en instant compositie te doen.

In haar workshop gaat de Zwitserse danseres dieper in op bewegingsstrategieën, compositietools en lichaamsbewustzijn. Centraal in haar manier van werken staan mindfulness en muzikaliteit: hoe kan je je gedachten ongehinderd in elkaar laten overvloeien? Hoe kan je je ideeën verrijken door vrij te associëren? Hoe verhoud je je tegenover muziek, geluid en stilte? Hoe kunnen we als individuen toewerken naar een gemeenschappelijk doel?

Michellod werkt multidisciplinair en verwerkt in haar aanpak concepten uit de antropologie, filosofie, sociologie en wetenschap. Haar methode vergroot je virtuositeit, verruimt je fysieke mogelijkheden en versterkt je creativiteit. Ze toont je hoe je van je gewoontes je sterktes kan maken en je beperkingen kan omzetten in troeven.

Janyce Michellod (1983) is danseres, performer, docente en kruidendokter. Ze is opgeleid als professioneel balletdanseres en heeft een bachelor in podiumkunsten (Zürcher Hochschule der Künste  en Codarts Rotterdam). In 2006 nam ze deel aan het Daghdha Mentoring Program in Dance & Choreography in Ierland, wat voor haar de start betekende van een langdurig onderzoek naar beweging, improvisatie en instant compositie. Janyce werkte als choreografie-assistent, repetitor en docent voor Michael Kliën (Social Choreography) en Colette Sadler. Ze trad op met het Zürcher Ballet, het Nationaal Ballet van Cuba, Daghdha Dance Company, Lastalaïca Productions en werkte samen met heel wat artiesten. Sinds 2018 is ze gediplomeerd herbalist, met een specialisatie in toepassingen voor sport en dans. Met Ad-Principium heeft ze een online platform ontwikkeld dat kennis deelt voor een beter leven en zelfzorg.

Wanneer
Vrij 23/08
Zat 24/08

Taal: en


Inschrijven