Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

The busy body – Janet Novas

De grenzen van je creativiteit opzoeken en misschien zelfs verleggen, dat is wat je tijdens deze tweedaagse workshop van Janet Novas kan doen. Ontdekken, nieuwsgierigheid prikkelen, nieuwe mogelijkheden ontdekken, risico’s nemen zonder angst voor fouten of falen.

Eigenlijk worden we – zonder dat we het beseffen – voortdurend omringd door dingen die onze creativiteit kunnen aanwakkeren. Hoe kan je beter observeren en de inspiratie die je zo opdoet ten volle benutten? Hoe kan je jouw ideeën of gedachten omzetten in beweging? Hoe kan je ruimte creëren om je waarheid tot bloei te laten komen? Deze vragen – en vooral de zoektocht naar mogelijke antwoorden erop – hebben het pad van Janet Novas als performer en maker mee vorm gegeven. Op basis van haar ervaring heeft ze een reeks oefeningen ontwikkeld die je helpen om de kracht van zowel je verbeelding als van je lichaam te stimuleren.

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel warm je je op gebaseerd op de herhaling van kleine oefeningen die zich in de loop van de les zullen ontwikkelen. Beetje bij beetje voel je je fysieke energie toenemen, wordt je lichaam vrijer en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Het tweede deel richt zich vooral op persoonlijk werk aan de hand van improvisatieoefeningen waarbij je jezelf voortdurend in vraag stelt en leert om je patronen te doorbreken.

“We zullen werken vanuit het detail, vanuit het kleine, vanuit het eenvoudige en zelfs vanuit de leegte. Visualiseer de werkelijkheid tot in de finesses en ga van daaruit het spel aan, laat je fantasie de vrij loop, verander de regels, durf tot het uiterste gaan.”

Janet Novás (1982) is danseres, lerares en maker uit Galicië. Ze studeerde hedendaagse dans in Madrid, Brussel en Berlijn. In 2008 begon ze haar eigen projecten te ontwikkelen. Haar werk vertrekt vanuit observatie, ervaring en dialoog met haar lichaam. Ze kiest daarbij voor een persoonlijke taal, een emotionele inhoud en een esthetische eenvoud. Haar creaties waren te zien op prestigieuze festivals en vielen al verschillende keren in de prijzen. prijzen ontvangen. Als performer heeft ze gewerkt met gerenommeerde choreografen en gezelschappen zoals o.a. Lisi Estarás (les ballets C de la B), Daniel Abreu, Pablo Esbert Lilienfeld en de Spaanse flamenco dansgroep Arrieritos.

Foto: ©Tristan Perez

Wanneer
Vrij 23/08
Zat 24/08

Taal: en


Inschrijven