#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

21—25
august 2019

DANCE WORKSHOPS

>

Foto’s 2017

Scrol naar beneden voor de foto’s van editie 2017

Ik ben fier dat ik de eerste editie van Out of the Toolbox heb mogen bijwonen. Wat een initiatief! Heerlijk. Volgend jaar neem ik 2 volle dagen verlof om helemaal ondergedompeld te geraken in wat jullie daar bekokstoven ;-).

Gabriel Schenker heeft een onvergetelijke indruk nagelaten. Echt heel fijn.
Mijn complimenten voor jullie  professionaliteit. Al van bij het eerste mailverkeer zat het goed.

Anneke Kesteloot

J’ai déjà réalisé beaucoup de stage mais celui-ci était très particulier car non seulement, les professeurs invités proposent des pédagogies très enrichissantes mais en plus l’accueil et l’organisation sont fantastiques.

Vous pouvez déjà m’inscrire pour la prochaine édition….

Charlène Jaumot

Hartelijk dank voor de organisatie van Out of the Toolbox! Toplocatie, heel goed georganiseerd (zowel voor als tijdens), goeie docenten en interessante workshops, goeie catering prijs/kwaliteit …

“Dankzij Out of the toolbox heb ik heel wat nieuw materiaal IN mijn persoonlijke toolbox kunnen steken!”

Evelien Marlier

De omkadering was geweldig : knappe locatie met verschillende studio’s, zeer warme en hartelijke ontvangst, de deelnemers waren allen erg gemotiveerd en het was zalig om ook van hen één en ander op te steken (en dus niet alleen van de lesgevers). De kwaliteit van de lesgevers was uitmuntend (ik zelf had Laban met Maggie Killingbeck en “ga eens op een ander” van Irene Kampusch : beide lesgevers waren m.i. wereldtop in hun eigen expertise !!!), de lesgevers waren zéér toegankelijk om bijkomende informatie te vragen. Het eten was fenomenaal goed. Ik had spijt dat ik het niet vroeger wist want dan had ik de volle vijf dagen kunnen voorzien …  maar dat is dan voor volgend jaar … 😉

Ikzelf doe aan improvisatietheater en heb enkele cursussen gevolgd van hedendaagse dans bij Wisper om mijn ruimtegebruik en mijn expressie op de podiumvloer als speler te verbeteren.  De twee workshops die ik op Out of the Toolbox heb gevolgd kaderen daar ook in. Ik ben dus geen “zuivere” danser.

Jan Verlinden

Voor de drie workshops ‘Ga eens op een ander’, ‘Op de tast’ en ‘Van ruw materiaal tot voorstelling’ is mijn reactie zeker positief. Ik heb me vooral erg geamuseerd.

Wat neem ik mee: dat er meestal heel veel werk, energie, tijd voorafgegaan is aan wat die mensen bereikt hebben! Irène Kalbush en Yves Ruth hebben me bovendien uitdrukkelijk veel hoop gegeven en me aangemoedigd verder te gaan met mijn dromen.

Ik hoop zeker dat jullie dit initiatief herhalen en misschien zelfs geen jaar wachten daarmee!

Nog een opmerking/vraag: toen ik aan een vriendin vroeg of ze niet mee wou, kreeg ik als antwoord dat het alleen voor dansleraars was!!! Ik heb jullie tekst “Voor wie?” nog eens herlezen en dat blijkt daar niet uit… integendeel… Ik ben zelf geen danslerares, wel al 45 jaar gepassioneerd door dans (en eigenlijk al van toen ik 3 jaar was, maar… niet in de ideale omgeving geboren ? .) De laatste 10 jaar heb ik vooral interesse in hedendaagse dans en improvisatie.

Josiane Maet