#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

18—22
august 2021

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Jiří Pokorný – Contemporary Composition & Improvisation

Over de hedendaagse beweging

Hedendaagse compositie & improvisatie

Hoe vind je een evenwicht tussen instinct en intellect, spontaniteit en discipline, vrijheid en beheersing? Jiří Pokorný benadert deze tegenstrijdige ideeën op een fysieke manier, als een vorm van vrij spel. Hij onderzoekt hoe je vanuit ruw materiaal en een flits van inspiratie tot een choreografie kan komen. Zo merk je gaandeweg dat iets wat organisch ontstaat als vanzelf overvloeit in een systeem, waarin ruimte is voor vragen én antwoorden. In deze workshop ervaar je hoe structuur ontstaat in improvisatie en vice versa. 

De Tsjechische choreograaf Jiří Pokorný studeerde in 2000 af aan the National Dance Conservatory van Praag. Hij danste bij ensembles van wereldklasse zoals het Nederlands Dans Theater en Kidd Pivot, waar hij werkte met gerenommeerde choreografen als Jiří Kylián, Mats Ek, Chrystal Pite en Ohad Naharin. In 2013 stapte Jiří over op het maken van zijn eigen werk als freelance choreograaf voor gezelschappen en productiehuizen in heel Europa en Noord-Amerika. Als lesgever werkt hij samen met instituten zoals het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Juilliard School in New York, Arts Umbrella Vancouver, NDT’s SummerIntensive en Architanz Tokyo. Jiří leidt met The Pioneer Project zijn eigen educatieve programma voor jonge choreografen in Nederland.

Wanneer
Woe 18/08

Taal: en

Prijs (standaardtarief): € 55
Early bird Prijs (standaardtarief): € 48
Prijs (reductietarief): € 45
Early bird Prijs (reductietarief): € 40


Inschrijven
  • Uitdagend memoriseren van bewegingen
Jiří Pokorný