#outofthebody
#outofthemind

SUMMER FESTIVAL

19—23
august 2020

DANCE WORKSHOPS

>

Deze workshop is toegevoegd aan je 'favorieten'. Als je naar de inschrijfpagina gaat, kan je jouw 'favorieten' herkennen aan het hartje naast de workshops. Dan kan je beslissen…

×

Nausikàa von Orelli & Gilles Cherix – The Franklin Method®: Relax your shoulders, liberate your neck

Pedagogische tools

The Franklin Method®

Hoe kan je je lichaam jong en energiek houden? Hoe vind je de ideale balans tussen beweging, zwaartekracht, ledematen, gewrichten, bindweefsel en spieren? Dat is waar het bij de Franklin Methode® om gaat. Deze techniek ziet je lichaam als onderdeel van een symfonie, een gecoördineerde beweging, waarbij je houding voortdurend opnieuw wordt uitgevonden en gestuurd door je hersenen en zenuwstelsel. Welke stijl of techniek je ook beoefent of verkiest, de Franklin Methode® heeft voor elke danser nuttige inzichten in petto.

Nausikàa begon vanaf haar zesde jaar met balletlessen in haar woonplaats Bazel. Later verdiepte ze haar kennis in Zürich en in 1992 behaalde ze haar diploma als gymnastiekleerkracht. Toen ze in contact kwam met Eric Franklin raakte ze helemaal overtuigd van zijn manier van werken. Ze besloot om docent van de Franklin Methode® te worden en geeft les in haar eigen studio in Chur (Zwitserland).

Voor deze workshops wordt ze bijgestaan door Gilles Cherix. Na zijn studie als ingenieur maakte hij een bocht van 180° en begon hij zich toe te leggen op het werken rond bewustzijn. Dat deed hij vooral via de Franklin Methode®. Sindsdien promoot hij de methode in de Franstalige wereld door opleidingsmateriaal te vertalen en door cursussen en trainingen te organiseren.

Op Out of the Toolbox zijn er twee workshops die kaderen binnen de Franklin-methode: Ontspan je schouders, bevrijd je nek (op 20/08) en Pelvic Power, beweeg vanuit je centrum (op 21/08).

Workshop op 20/08: Ontspan je schouders, bevrijd je nek 

Relax your shoulders, liberate your neck Onze schouders zijn vaak onderhevig
aan spanningen en pijn. Hoe kunnen we leren om ze te ontspannen en ze weer optimaal mobiel te maken? Je krijgt inzicht in de anatomische functie van de schoudergordel en ervaart zo hoe je de verschillende delen van je lichaam beter op elkaar af kan stemmen. Zo voel je meer dynamiek en worden je bewegingen soepeler en vloeiender. Misschien ontdek je zelfs nieuwe richtingen die je met je lichaam uit kan.

Opgelet: we zijn nog aan het bekijken hoeveel deelnemers we kunnen toelaten per workshop, conform de coronamaatregelen. Aangezien dit een populaire workshop is, aanvaarden we je inschrijving vanaf nu (26/06) onder voorbehoud. We sturen je zo snel mogelijk een definitieve bevestiging van je inschrijving.

Wanneer
Do 20/08

Taal: en, fr

Prijs (standaardtarief): € 50
Prijs (reductietarief): € 40


Inschrijven
Nausika Von Orelli
  • Toegankelijk voor iedereen